Ät rätt och njut av äventyret

Under såväl stora som små äventyr är det viktigt att få i sig energi och bra näring. Energiintaget kan vara skillnaden som gör att man orkar gå den där sista biten, hålla humöret uppe hela dagen och kommer hem med en positiv upplevelse. Vare sig Du är på väg att bestiga Mt Everest, vandra genom Sveriges vildmark eller ta med familjen ut på söndagsutflykt i den närliggande skogen, vill vi hjälpa Er att få ut det mesta av äventyret. Vi kan erbjuda torkad mat från Blå Band och mjuka konserver från vårt eget märke OutMeals, via våra återförsäljare runt om i landet. Våra produkter går även att få tag på ute i Europa till viss mån. Kontakta oss gärna om ni har några specifika önskemål.

  

  

 

Blå band - Outdoor Meals

Det vanligaste alternativet för längre vandring, eller andra aktiviteter där bärvikt kan göra stor skillnad, är torkad mat. Vi på OutMeals är stolta distrubutörer av Blå Bands Outdoor Meals, som finns i 7 olika frukostar och 14 middagar.

Outdoor Meals är framtagna för, och testade av, svenska försvaret. Ett genomgående tema på måltiderna är – hög kvalité och höga krav på näringsämnen. Till skillnad från många av konkurrenterna torkas ingredienserna i dessa måltider separat och blandas sedan. Olika typer av torkmetoder används utifrån de olika ingrediensernas förutsättningar.

Påsen är designad för att du lätt skall kunna äta direkt ur den utan att bli kladdig. Vid lansering 2012, vann Blå Band Outdoor Meal prestigefyllda Scanstar Award, för den mest innovativa förpackningen.

  

Maten tillagas med varmt eller kallt vatten, mängd står angiven på påsen

OutMeals – Mjukkonserv

Mjuka konserver från OutMeals är färdiglagad mat av hög kvalité, paketerad i ett skyddande laminat. Påsarna, med innehåll, väger ca 400g och har 3 års hållbarhet.

Pga måltidernas vikt är dessa kanske inte huvudalternativet för vandring, men kanske som enstaka måltider för att bryta av mot den torkade maten. För aktiviteter så som kanot/kajak, cykel, m fl, där vikten inte är avgörande, är det dock ett utmärkt alternativ.

Måltiden kan värmas genom en värmepåse (heater) eller i vattenkok. Den går givetvis att äta direkt ur påsen och har man bråttom eller befinner sig i en nödsituation går måltiden även utmärkt att ätas kall.

  

  

Med en "heater" värms maten snabbt och enkelt

Företag med speciella krav 

Jobbar du i en miljö eller verksamhet som kräver att du är långt från lunchrummet? Varför inte se över vad vi på OutMeals kan erbjuda dig eller din verksamhet. Vi på OutMeals har många års erfarenhet av att göra matlösningar åt myndigheter så som försvar, msb, sjöräddningssällskapet, polisen, räddningstjänsten m fl. Vi är övertygade att just du kommer kunna få den hjälpen du behöver för att utföra jobbet utan att lämna verksamheten.

För mer information, om hur vi kan hjälpa just dig, maila till pelle@outmeals.se så ser vi till att göra en genomgång av behov och lösningar som passar just er.